A Light-Filled, Family Home Made from a Wood Yard

Written by

Ok,  De Rosee Sa Architects were hired when a client bought land across the street from where they were living in order to prevent the property from becoming overdeveloped. A storage shed that was already on the land, which had been a wood yard, is what drove the housing restrictions for the new project – the new home’s perimeter had to match that of the shed’s outline. They also had a vertical height limit they had to stay under, which led the architects to design a new basement level to accommodate everything the client wanted.

Courtyard-House1
The ground floor houses a living room, kitchen, and bedroom with an attached bathroom. Wanting to maximize light throughout the narrow property, they designed three external courtyards between the three spaces, which is how the home got its name, the Courtyard House. A series of steel and glass doors separate the spaces allowing for open sight lines from the front to the back, along with the ability to open them up for indoor/outdoor living.
Cedar panels hung vertically clad the courtyard walls, a nod to the land’s past, and continue through parts of the interior creating continuity. It warms up the stark white of the other surfaces.

Courtyard-House-DeRoseeSaArchitects-7a-810x1215

Courtyard-House2

Courtyard-House4

Courtyard-House5

Courtyard-House6

Courtyard-House7

Courtyard-House8

Courtyard-House11

Courtyard-House12

Courtyard-House13

Courtyard-House14

Courtyard-Housex15

Courtyard-House16

Courtyard-House17

Courtyard-House18

Courtyard-House19

Courtyard-House20

Courtyard-House21

Courtyard-House22

Courtyard-House9

Francis Aneke

  • Subscribe for our newsletters to get any of our current movie stories on your email.
  • Say something as a comment, as an acknowledgement to our effort in making you feel like you are watching a movie.
  • Always remember to comment at down page, after reading any of our movie stories
  • Finally don’t forget to check on our adverts, they are just for you.
AnekArts Facebook Comments
Article Categories:
Art of Science

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook with us0
Facebook with us
Google+ all the way0
Google+ all the way
http://anekarts.com/a-light-filled-family-home-made-from-a-wood-yard/">
Pinterest2
Pinterest
LinkedIn
Follow by Email
Gathers Short Stories and Creative Arts To Your Door Step